Over de Stepelfstedentocht

De geschiedenis van de Step Elfstedentocht op de 12,5 inch band begint in de vroege jaren 90, toen een groepje enthousiaste sportievelingen uit Friesland besloot om een nieuwe uitdaging aan te gaan. 

In 1992 vond de eerste officiële Step Elfstedentocht plaats. De deelnemers, gewapend met hun steppen op 12,5 inch banden, verzamelden zich in Bolsward, de start- en finishplaats van de tocht. 

De eerste tocht kende meteen al grote belangstelling. Het rijden op de 12,5 inch band bleek een bijzondere ervaring; de kleine wielen zorgden voor een andere dynamiek en vereisten een uitstekende balans en techniek.

In de jaren die volgden, groeide de Step Elfstedentocht uit tot een jaarlijks evenement. De organisatie professionaliseerde, met duidelijke regels. Het werd een symbool van sportieve prestatie en doorzettingsvermogen.

Het evenement trekt niet alleen fanatieke sporters, maar ook recreatieve steppers die de tocht als een persoonlijke uitdaging zien. De sfeer is altijd gemoedelijk en de steun van de Friese bevolking langs de route zorgt voor een warme ontvangst in de stad.

Na verloop van tijd werd ook technologische innovaties geïntroduceerd. Lichtere materialen en betere ontwerptechnieken maakten de steppen sneller en comfortabeler. Toch bleef de 12,5 inch band een constante factor, een eerbetoon aan de oorspronkelijke tocht.

Vandaag de dag is de Step Elfstedentocht op de 12,5 inch band een vast onderdeel van de Friese sporttradities. Het evenement brengt mensen samen, viert de schoonheid van Friesland en houdt de geest van de originele Elfstedentocht levend.

Elke deelnemer, van jong tot oud, draagt bij aan de rijke geschiedenis van deze bijzondere tocht.

Traditie van Plezier 

De Stepelfstedentocht heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een geliefde traditie die de nadruk legt op plezier en doorzettingsvermogen. Het evenement brengt mensen samen in een feestelijke sfeer en moedigt een gezonde en actieve levensstijl aan. Deelnemers ervaren niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een onvergetelijke dag vol avontuur!

Vrijwilligers Gezocht!

Om de Stepelfstedentocht soepel te laten verlopen, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de deelnemers langs de route kunnen begeleiden en ondersteunen. Als vrijwilliger kunt u helpen als routebegeleider of assisteren bij de behoeften van de deelnemers. Meld u nu aan!