Categorieën
Nieuws

Het zit er weer op

Het is weer voorbij!  De 28e Step Elfstedentocht  vond afgelopen zondag plaats. Met maar liefst 161 deelnemers aan de start kunnen we spreken over een geweldig succes. De stepsport zit in de lift de afgelopen jaren, wat dus ook bij ons in het deelnemersaantal terug was te zien.

Zo ongeveer een week voor de tocht kon je merken dat de steppers er meer naar toe gingen leven. Al leek het weer vooraf niet gunstig te gaan worden. De pinksterzondag bleek echter ideaal stepweer te zijn: droog, weinig wind en niet te warm. Misschien had het nog iets warmer gemogen voor het publiek op de Bargefenne. Desalniettemin was het op de Bargefenne erg druk  en zag het massaal toegestroomde publiek rond 16:20 uur de eerste stepper, Lieuwe Palstra, over de finishstreep gaan. Van de in totaal 161 deelnemers zijn er 155 gefinished, vlak voor 20:00 uur kwam de laatste stepper over de streep.

Een tocht die breder in de media is verschenen dan ooit te voren. Het programma Hea heeft opnames gemaakt voor Omrop Fryslan, waarin Tjalling van der Schaaf samen met Syb van der Ploeg stepten voor het goede doel. TV Bolsward heeft opnieuw een verslag gemaakt over de tocht. En ook zijn er op het step11steden youtube account tien actiefilmpjes geplaatst van de onderste helft van de Step Elfstedentocht door Jacques Hoogenboom.

Zo zijn er ook vele foto’s gemaakt door:

Jan H. Kroese

Jacques Hoogenboom

Mariska Spijksma

Vincent Kroon

Ook werd dit jaar Twitter volop ingezet door de Bolswarder Step Vereniging. Zo kon iedereen via #step11 de steppers volgen, updates door krijgen, foto’s/filmpjes bekijken en bovenal de steppers een hart onder de riem steken.

Het bestuur van de Bolswarder Step Vereniging wil via deze weg nogmaals alle steppers, sponsoren,  vrijwilligers en ook het publiek bedanken voor hun bijdrage aan de tocht, het was weer een onvergetelijke dag. Graag tot volgend jaar!

PS: een impressie van de nacht door Herbaijum

PS: de opnames van Jacques Hoogenboom op DVD bestellen? Klik hier