Stepteam Bolsward

Onder de vleugels van de BSV is een stepteam ontstaan. Omdat de BSV de vaste wielmaat van 12,5” blijft hanteren, is Stepteam Bolsward opgericht waarbij de wielmaat vrij is.

In 2013 werd er een sponsor steptocht georganiseerd van Bolsward naar Leeuwarden in het kader van 3FM Serious Request. Op de wel bekende “kleine wielen”. Dit kreeg in 2017 een vervolg. Bolsward was wederom de startplaats, Apeldoorn het doel.

Tijdens deze tocht ontstond er een verbroedering tussen de Bolswarder 12,5” step en de steps “met grote wielen”. Steps werden onderling uitgeprobeerd en doelen voor 2018 werden gesteld. “het Monster van Brabant” een toertocht van 240 km. Ook werd er door leden meegedaan aan wielertochten in o.a. Noord Holland en Groningen en is er voor woonhuis September in Witmarsum een tocht georganiseerd. De afsluiting van het stepseizoen 2018 was wederom een sponsor steptocht, ditmaal naar Utrecht waar de 3FM life line bij elkaar kwam. En…. er gebeurt meer.

Zo wordt er doorgaans op de zondagochtend een tocht verreden van ca. 60 km. In een gemoedelijk tempo heerlijk door de Friese natuur. Dit als training voor langere tochten.

Gezamenlijk deelnemen aan: De winter11steden, de Ronde van SWF, de 11merentocht, de Kroon toertocht, de step11steden, Woudenberg-Bolsward (W2B) en/of de 11fonteinen tocht (in wording).

Stepteam Bolsward

Woudenberg-Bolsward, 305 km, juli 2019

Ambities zijn er volop. Er wordt door een stepteamlid mee gedaan aan de cursus basis stepinstructeur van de Nederlandse Autoped Federatie (NAF). Zo kunnen er in de nabije toekomst stepclinic’s  gegeven worden op de ijsbaan van Bolsward.

Wedstrijden van de NAF in Bolsward? Dat is zeker een wens voor de toekomst.

Ook wordt er gewerkt aan een step voor meerdere personen om deel te kunnen nemen aan de Autopedrace in Schagen.

Recreatief  of competitief steppen, of steppen voor de fun… allemaal mogelijkheden bij stepteam Bolsward. Benieuwd naar ons, of een keertje mee steppen?

Er is een Facebook pagina “Stepteam Bolsward”. Misschien geen Facebook maar wel een vraag? Stuur deze dan naar: stepteambolsward@gmail.com