Categorieën
Nieuws

Een geslaagde editie

Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde 29e editie van de Step Elfstedentocht. Nooit eerder waren er zoveel mensen aan de start verschenen.

Maar liefst 176 personen vetrokken in de nacht van zaterdag op zondag voor het nachtelijk avontuur. Dat het ook voor de organisatie een avontuur zou worden, werd vlak voor Hallum duidelijk. Een schamper van een zware onweersbui die over de Waddenzee trok zorgde ervoor dat er opvang werd geregeld bij de familie Tjepkema aan de Doniaweg in Hallum. De gesponsorde dekens bleek hier een uitkomst, om afkoeling tegen te gaan.

Vlak buiten Bidaard was er een verassingsoptreden van de Heegemer Dekdweilers, die hun eigen “dweil Elfsteden” hielden. De nieuwe route vanaf Leeuwarden, via Marsum, viel bij de steppers in de smaak. “De, voor dit jaar, gewijzigde route Leeuwarden – Marssum mag zo blijven van mij. Veel leuker dan de andere kant”, was al op Twitter te lezen. Wij als bestuur denken dat dit een blijvende wijziging is. Bij de tussencontrole in Bolsward bleek dat vier personen waren afgestapt. Opnieuw was er een kleine bui bij vertrek uit Bolsward. Gelukkig klaarde het hierna op en brak het zonnetje goed door.

In Oudemirdum zorgden verkeersregelaars voor voldoende ruimte voor MFC it Kliff. De volgers werden gevraagd de auto’s te parkeren bij de voetbalvelden. Een cameraploeg van “Man bijt Hond” schoof aan in de bezemauto voor een reportage, die in dit najaar uitgezonden zal worden. De herstart om 14:30h, die zonder startschot plaats vond, verliep verder prima.

De eerste drie steppers (Ane-Jan Knol uit Bolsward, Rosanne Reijne uit Woudenberg en Erik Bakker uit Easterbierrum) waren om 16.26 weer in Bolsward. Iets na achten kwam de laatste stepper over de streep. Uiteindelijk hebben 169 steppers de tocht uit gereden.

Bob Step

Het bestuur van de Bolswarder Step Vereniging wil via deze weg nogmaals alle steppers, sponsoren,  vrijwilligers en ook het publiek bedanken voor hun bijdrage aan de tocht, het was weer een onvergetelijke dag. Graag tot volgend jaar!

Uiteraard zijn er weer vele foto’s genomen en zijn er opnames gemaakt.

Foto’s:

Nico Altenburg (Sneek)

Jan H. Kroese

Video’s:

Start Stepelfstedentocht 2014 (Ton Visser)

Herbayum 2014 (Jan Kroese)

Burdaard De Heegemer Dekdweilers (Jan Kroese)

De doorkomst en finish van de step Elfstedentocht (Ton Visser)

Stepelfstedentocht 2014 (Stepteam High Level)

Step11steden 2014 Bolsward Nijland (Jacques Hoogenboom)

Step11steden 2014 Nijland Sneek IJlst (Jacques Hoogenboom)

Step11steden 2014 Oudemirdum en Mirns (Jacques Hoogenboom)