Categorieën
Nieuws

Vrijwilligerservaring als masseur

Even voorstellen: mijn naam is Joost Witteveen en ik ben shiatsu- en massagetherapeut. Tijdens de Stepelfstedentocht is er voor de deelnemers van de tocht de mogelijkheid om gemasseerd te worden door mij of één van de andere aanwezige masseurs.

De massages vinden plaats bij de eerste doorkomst in Bolsward en in Oudemirdum.  Een goede massage voorkomt blessures en laat de spieren sneller herstellen na een sportieve prestatie. Daarnaast ontspant een massage de spieren en stimuleert het de bloed- en lymfecirculatie. De massages tijdens de tocht zijn kosteloos.

Het afgelopen jaar is gebleken dat er veel behoefte is aan massages. De tocht is zwaar en het is dan ook niet gek dat veel deelnemers even iets extra’s nog hebben qua lichamelijke verzorging. Er werden door mij en collega masseurs voornamelijk bovenbenen en kuiten gemasseerd, maar ook bijvoorbeeld iemand met ademhalingsproblemen. Door massage van o.a. rug- en borstspieren heb ik deze klachten goed kunnen verlichten. Het is geweldig om te zien dat iemand na een goede behandeling, waardoor de klachten verlicht zijn, de tocht weer kan vervolgen. Het geeft een hoge mate van voldoening dat een goede massage zo veel voor mensen kan betekenen. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om samen met collega’s mijn diensten weer te kunnen aanbieden bij de volgende tocht!

Samen met mijn vrouw geef ik massages voor sport en ontspanning. Daarnaast houd ik me ook bezig met Shiatsu (drukpuntmassage) als klachtgerichte behandeling. Dit alles in onze praktijk te Leeuwarden. Shiatsu is een uiterst effectieve manuele behandelmethode, die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert. De huidige moderne maatschappij is een bron van stress, met vele nadelige effecten op lichaam en geest. Shiatsu- en massagetherapie maakt ons bewust van ons lichaam. Het haalt blokkades weg en laat gezondheid toe.

Onze manier van werken kenmerkt zich door professionaliteit, rust, positieve aandacht en vooral door het centraal stellen van de mens met zijn of haar klacht. Heeft u klachten waar u al enige tijd mee worstelt? In overleg kunnen wij bekijken welk type behandeling het beste bij u past. Ik nodig dan ook graag uit in onze praktijk. Graag tot ziens!

Joost Witteveen

Leeuwarden – Wishmaker

Wishmaker.png