Voorzieningen onderweg

Voor de veiligheid en ondersteuning van de deelnemers zijn er op de route de volgende voorzieningen:

Sportmassage:

Bij de tussenstop in Bolsward en Oudemirdum zijn er gediplomeerde sportmasseurs voor de verzorging.

Plakbus:

Tot Dokkum rijdt er een plakbus mee die de deelnemers met pech assisteren kan.
De plakbus en bemanning zijn volledig uitgerust met reservebanden, plakspullen en reserve steps. Wanneer iemand pech krijgt, kan hij/zij van de plakbus een reservestep krijgen terwijl de eigen step gerepareerd wordt. Als deze weer klaar is wordt de step weer gewisseld voor de eigen step. Op deze manier hoeven de deelnemers met pech niet te wachten tot hun step weer gereed is en kan als een grote groep door gereden worden naar Dokkum.

EHBO:

In de stoet volgauto’s rijdt er een EHBO bus mee. Hierin zitten gediplomeerde EHBO-ers met een AED om bij ongelukken de eerste zorg op zich te nemen.

Bezemwagen:

De bezemwagen rijdt het hele parcours achter de laatste deelnemer, zodat er altijd hulp voorhanden is bij pech en er niemand achterblijft.

Organisatie:

De organisatie heeft een auto om uitvallers op te pikken. Ook zijn er dekens, handdoeken en jerrycans gevuld met water aan boord.

Ook is er een auto en aanhanger met daarop een mobiel toilet. Deze staat ter beschikking bij de tussenstops in Franeker en Hallum, bij de tijdscontrole in Dokkum en de doorkomst in Leeuwarden en Spannenburg.

Tevens is er een auto die na Dokkum is uitgerust met reservebanden, plakspullen en reserve steps. Deze kan onderweg reparaties aan steps uitvoeren. Verschil met het nachtelijk deel is dat hierbij gewacht dient te worden tot dat de reparatie is uitgevoerd.

NB: Om in contact te komen met één van deze auto’s, verwijzen wij u naar onze Quickstep.