Categorieën
Nieuws

Voorinschrijving 31e step Elfstedentocht

Het is zo ver! De voorinschrijving voor de 31e step Elfstedentocht is van start gegaan.

Wij als organisatie kijken terug op een geslaagde 30e editie. Nooit eerder waren er zoveel deelnemers van start gegaan: 206 Uiteindelijk hebben 198 deelnemers de tocht volbracht. De jongste deelnemer was 16 en de oudste 74 jaar.

In ons jubileum jaar hebben we mede door de steun van een aantal Bolswarder stichtingen kunnen investeren in veiligheid en herkenbaarheid. Zo werden onze stempelaars van nieuwe hesjes en stempels voorzien, kregen onze EHBO’ers nieuwe gevulde tassen, onze verkeersregelaars nieuwe lampen en kon het dweilorkest onder een nieuwe partytent van 6×3 meter hun muziek ten gehore brengen.

Ook konden we twee aluminiumtrappen aanschaffen, waarmee de Pyramide van houten pallets definitief tot het verleden is gaan behoren. Tevens zijn al onze huursteps aangepakt en zitten deze strak in de poedercoating. Klaar voor een nieuwe huurperiode!

Helaas kwam het afgelopen editie voor dat er volgauto’s waren die zich niet aan de verkeersregels hielden. Misschien denken deze bestuurders dezelfde rechten te hebben als de organisatie. Dit is niet het geval. Ook werden er aanwijzingen van de organisatie en haar vrijwilligers genegeerd.

Om duidelijk te zijn omtrent de veiligheid van de tocht, is het volgende in het regelement aangepast:

De stepper(s) en/of begeleider(s) dienen de aanwijzingen van politie en organisatie direct op te volgen. Bij het niet opvolgen van deze aanwijzingen kan de startkaart door de organisatie worden ingenomen. Ook wanneer de begeleiding van de stepper(s) de aanwijzingen niet opvolgen kan de startkaart van de betrokken deelnemer(s) worden ingenomen.

Om meer duidelijkheid te geven omtrent de volgauto’s, zal er binnenkort op onze site een apart stuk hierover online worden gezet.