Volgauto

Het hebben van een volgauto vanaf Dokkum is een aanrader. Het kan zijn dat er tijdens het nachtelijk deel van de tocht al een volgauto mee rijdt. Belangrijk om te weten is dat de volgauto’s, anders dan de organisatie, niet op het fietspad mogen komen.

De volgauto moet zoveel mogelijk op de weg naast het fietspad achter de bezembus blijven rijden. 
Het komt echter voor dat de volgstoet op een fietspad of op een smalle weg moet rijden om te kunnen volgen. Wanneer dit gebeurt blijf dan geduldig achter de bezembus rijden. Als de bezembus stopt om een deelnemer(ster) te helpen, probeer dan niet de bezembus in te halen! Zo blijft de weg vrij om weer snel achter de laatste stepper / stepster te kunnen komen.

Houd er echter wel rekening mee dat er dan nog wel een deelnemer(ster) tussen de bezemwagen en het peloton zit en het dus even duurt voordat de bezembus weer aansluiting heeft. Het gebruik van zwaailichten op auto’s anders dan die van de organisatie is tot aan Dokkum op advies van de politie niet gewenst. Geen geluidsinstallatie ’s nachts aan. Zo gezegd is het hebben van een eigen volgauto vanaf Dokkum een aanrader. Het vertrekpunt in Dokkum is bij de Kwikfit aan de rondweg west nr.39. Het vertrek tijdstip hiervandaan is 6.00 uur.

Wanneer de steppers weer uit Dokkum vertrekken moeten de volgauto’s achter de deelnemers blijven rijden. laat iemand zonder volgauto, bij pech niet in de kou staan en help hem/haar, waar je kunt.