Categorieën
Nieuws

Update 31e Step Elfstedentocht

Nog een nacht(je) slapen en we gaan los! Wij als organisatie en vrijwilligers hebben er weer zin in. Veel zaken zijn al geregeld en bekend. Dat gene wat nog niet besproken of bekend is volgt nu:

Sponsoring: Om een tocht als dit te kunnen organiseren, heb je sponsoren nodig. Jammer dat een sponsor buiten het boekje is gevallen tijdens de opmaak hiervan. Schwalbe Nederland BV “bij deze hartelijk dank voor de sponsoring van materialen voor onze bezembus”

Gaandeweg heeft Veenstra Fritom uit Heeg een trailer beschikbaar gesteld als Finish wagen. Ook jullie bedankt!

Het weer: Is iets dat wij niet in de hand hebben. De huidige voorspellingen geven frissere temperaturen en kans op regen aan. Je kunt je hier op voorbereiden door droge kleding in een volgauto te hebben. Eventueel kan een vuilniszak aangepast worden naar een “tijdelijk” regenjasje. Voor de meest actuele stand kunt u de bekendste weerman van Fryslân raadplegen

Volgauto: Gezien de verwachte drukte qua deelnemers adviseren wij in de nacht geen eigen volgauto. De organisatie heeft voldoende bussen rijden om bij calamiteit hulp te bieden. Vanaf Dokkum is het handig een eigen volgauto te hebben.

Hoe werkt het “volgen”: Wanneer volgauto’s besluiten bij de steppers te blijven, dan dienen deze achter de steppers aan te rijden. Wij adviseren echter “vaste” punten af te spreken, daar waar voldoende ruimte is om de auto veilig te stoppen om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor het overige verkeer. Let ook op als er parallel gereden wordt met de steppers. Overig verkeer zal  hinder ondervinden wanneer er bijvoorbeeld door de volgauto  ca. 20 km/u gereden wordt op een weg waar 80 km/u is toegestaan. Wij rijden op openbare wegen waar eenieder voor zichzelf verantwoordelijk is.

“Vorig jaar reden er ook volgauto’s over fietspaden. Dit is niet toegestaan! Bij overtreding zal de organisatie de kentekengegevens doorspelen naar de politie.”

Het stempelen: Bij de tussenstop in Franeker zal meteen worden begonnen met stempelen. Het stempelen in Oudemirdum zal om 14:00 starten, zodat er “rustig” naar de herstart gestept kan worden. De stempel locatie in Stavoren is dit jaar “Centrum de Kaap” aan de Voorstraat 80. Hierbij is van belang dat eventuele volgauto’s de doorgaande weg (via de Schans) nemen. Het eventueel aanvullen van proviand kan dan bij de parkeervelden aan de stationsweg, vlakbij de tennis velden.

Tussenstops: Afhankelijk van het weer zal door de organisatie bekeken worden hoelang de tussenstop zal duren. Onder “normale” omstandigheden ca. 15 minuten. Er zij jerrycans met water, drie toiletten, en bananen beschikbaar.

Tot zo ver onze berichtgeving. Deelnemers succes!

De Bolswarder Step Vereniging