Categorieën
Nieuws Stepervaringen

Stepervaring 2014

Wat een prachtige aankomst! Over de speakers klonk: “daaaaaaaarrrrrr…. komt de hooikoningin!”.

Hedwig kon het zich niet veroorloven om de tocht niet te volbrengen- immers, adeldom verplicht.

Durf, doorzettingsvermogen, goede voorbereiding en redelijke weersomstandigheden- het viel allemaal samen in 1 moment. Zodoende kon de omloop van 230 km vrijwel moeiteloos worden volbracht door alle deelnemers.

Na achttien uur steppen finishten vader en dochter in het centrum van Bolsward. Ongeveer als 100ste in een veld van 175 deelnemers. Begroet door een enthousiast publiek en veel lieve familie en vrienden. En natuurlijk door de fantastische vrijwilligers van de stepvereniging, die de hele nacht voor de sporters in touw waren geweest. De stemming was bijna euforisch. Blijdschap verdrong nog even de vermoeidheid. Verzuring van de kuit- en rugspieren was nog nauwelijks merkbaar. Licht strompelend werd de laatste horde genomen. Klauterend over pallets naar trailerhoogte, kwamen de de gefinishte steppers bij het tafeltje van de organisatie. Daar werd het laatste vakje van de kaart vol gestempeld en het herinneringsteken uitgereikt door de voorzitter van de step11stedenvereniging himself.

Wel gaf ‘t een raar gevoel om de huurstep gelijk bij de eindstreep te moeten afstaan aan de organisatie. Alsof een lichaamsdeel werd geamputeerd. Met het leenkarretje ontstond een stevige band door de maandenlange trainingsarbeid. Het brengt evenwel rust te weten dat er na ons, nog vele duursporters gebruik zullen maken van dezelfde steps. Step11stedenclub bedankt en ga door!!
Het was voor ons een onvergetelijk sportavontuur.

Hedwig en Bauke Jansen
8 juni 2014
Bolsward