Categorieën
Nieuws

Stepelfsteden 2022

Onzekerheid speelt ook onze organisatie parten. Is het mogelijk om op zondag 5 juni 2022 de 35e step11stedentocht te organiseren? Veel zal afhangen van de Corona pandemie en de maatregelen die juni volgend jaar gelden. De maatregelen van de afgelopen twee jaar hebben het organiseren van ons evenement onmogelijk gemaakt.Wij houden goede hoop. De voorbereidingen zijn in ieder geval gestart. De voorinschrijvingen zijn inmiddels binnen en begin januari 2022 start de vrije inschrijving.

Corona maatregelen

Onzekerheid speelt ook onze organisatie parten. Is het mogelijk om op zondag 5 juni 2022 de 35e step11stedentocht te organiseren? Veel zal afhangen van de Corona pandemie en de maatregelen die juni volgend jaar gelden. De maatregelen van de afgelopen twee jaar hebben het organiseren van ons evenement onmogelijk gemaakt.

Wij houden goede hoop. De voorbereidingen zijn in ieder geval gestart. De voorinschrijvingen zijn inmiddels binnen en begin januari 2022 start de vrije inschrijving.

Hernieuwd jasje

De vraag naar startbewijzen was in 2020 enorm. Hier geen gehoor aangeven was geen optie. Met de toename van deelnemers worden er andere eisen gesteld aan de vergunningaanvraag. Vanuit het oogpunt veiligheid hebben wij de start, doorkomst en finish onder de loep genomen. Dit heeft geresulteerd in het verplaatsen van de start naar het Broereplein/Broerekerk en doorkomst/finish naar plein 1455.

Stichting

Al geruime tijd werd er maar een evenement door de Bolswarder Step Vereniging georganiseerd. De step11stedentocht op 1e Pinksterdag.

Stichting Bolswarder Stepelfsteden is opgericht met het doel de step11stedentocht op 12,5” wielen op 1e Pinksterdag vanuit Bolsward te organiseren.

Vereniging

De Bolswarder Step Vereniging is “weer” een vereniging waarbij de wielmaat vrij wordt gelaten. Naast de in Friesland bekende 12,5” wielen wordt er o.a. ook gestept op 28”/28” steps. Inmiddels zijn een twintigtal leden actief, club tenue komt in het voorjaar en vanaf april 2022 wordt er weer getraind op de ijsbaan/skeelerbaan op sportpark het Bolwerk in Bolsward. Een ander type step proberen? Informatie is te vinden op www.bolswarderstepvereniging.n