Categorieën
Nieuws

Pittige 31e editie Step Elfstedentocht

Pittig is de kwalificatie van de 31e step Elfstedentocht. Na vier jaar te zijn verwend met beter weer zat het er aan te komen. Een editie met kou, regen en wind!

De steppers en organisatie konden zich hier in ieder geval op voorbereiden. Met 197 deelnemers aan de start is wederom bewezen dat ons evenement niet aan populariteit verliest. Dit jaar was er een extra vurig welkom in Herbijum. Een schuurbrand zorgde ervoor dat de steppers “even”, onder toejuiching van de brandweer van Franeker en het in goede banen leiden van onze verkeersregelaars, van de hoofdrijbaan gebruik moesten maken.

Geen stempel in Franeker dit jaar, gezien de wind onder het viaduct. De uitgestelde stempel werd in Hallum uitgereikt. Hier werden “spookjes” gezien. De door Rentex gesponsorde dekens bleek een uitkomst tegen de nacht temperatuur van ca. 4°C. De meeste buien zijn ons in de nacht bespaard gebleven. Een paar slagen met de ruitenwisser waren gelukkig voldoende.

Bij de tijdscontrole in Bolsward bleken 17 deelnemers te hebben opgegeven. Door de organisatie werd nog “snel” de laatste hand gelegd aan het finishterrein. Waardering voor de mensen van Veenstra Fritom die dit jaar een “verkorte” trailer hebben gesponsord.

Via het lekkerste bakje vla van het jaar bij Spannenburg, op naar Oudemirdum waar om 14:30 de herstart is. Sinds dit jaar is er een rayonhoofd aangesteld, die de nodige vrijwilligers heeft opgetrommeld. Voor ons als organisatie is dit fantastisch! aangezien dit een van de drukste punten op de route is. Een herstart zonder schot, aangezien het startpistool niet tijdig voorhanden was, maar keurig is opgelost door met z’n allen af te tellen.

Met een pittige wind vanaf Stavoren was het te verwachten dat de steppers iets later dan gebruikelijk bij de finish aan zouden komen. Om 16:38 kwam Klaas Poepjes uit Bolsward als eerste aan. Rosanne Reijne finishte om 16:44 als eerste dame. Iets tegen 20:00 kwamen de laatste twee deelnemers aan, waardoor de teller op 177 gefinishte deelnemers werd gezet.

Wij kijken terug op een geslaagde editie. Een paar valpartijen met wat schaafwonden en een medisch team bij de finish die twee hele pleisters mocht plakken. Dan kun je als organisatie alleen maar blij zijn dat alles zo goed is verlopen en dat uiteindelijk iedereen heel is gebleven.

Hierbij willen wij jullie, de deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en het publiek bedanken voor een geslaagd evenement. Tot volgend jaar!

Volgend jaar willen wij graag weer een step Elfstedentocht organiseren. Dat kan alleen met de hulp van sponsoren en vrijwilligers. Van beide kun je als kleine organisatie nooit genoeg hebben. Wilt u ons financieel of in goederen sponsoren?, of lijkt het u leuk om ons te helpen? “neem dan contact met ons op via stepelfsteden@gmail.com”