Categorieën
Nieuws

11e step/fietstoertocht Stepteam Brabantsbont Sprang-Capelle

Zondag 27 september gaat voor de 11e keer de step-fietstoertocht van Stepteam Brabantsbont Sprang-Capelle van start bij sporthal De Slagen, Gaard 2 te Waalwijk.

Dit jaar staat de step-fietstoertocht in het teken van de, door BAM Wegenbouw, geheel omgebouwde N261 de weg Waalwijk-Tilburg, voorheen alleen met verkeerslichten geregelde kruisingen, die nu allemaal zijn omgetoverd in ongelijkvloerse kruisingen HET idee voor de route van deze 11e step-fietstoertocht.

IMG_1151

Deelnemers fietsen zover als mogelijk over alle over- en onderdoorgangen gaan van deze geheel vernieuwde N261. Er zijn voor de 50 km route in totaal 13 over- en onderdoorgangen op dit nieuwe traject. Daarbij inbegrepen de brug aan de haven over de A59 en de nieuwe fietsbrug over de A59 die de deelnemers een kijk geeft op het nieuwe verkeersknooppunt van Waalwijk. De nieuwe fietsbrug over de N261 geeft de deelnemers een kijkje op de prachtige tunnelbak met daarbovenop de rotonde van waaruit het gemotoriseerde verkeer alle richtingen op kan, 2 prachtige bouwwerken dus.

IMG_1148

Zo krijgen de deelnemers al steppend een fietsend een blik op dit vernieuwde verkeerstraject wat in goed 2,5 jaar is verwezenlijkt door heel veel inzet van mensen die er dag en nacht aan hebben gewerkt. Dit vernieuwde traject heeft de irritatie van jaren bij de automobilist weggenomen en heeft de tweewielers een prachtig mooie nieuwe route gegeven, die gaan we dan ook op zondag 27 september a.s. rijden, wilt u daar ook van mee genieten? dat kan!

IMG_4422

Er zijn zondag 27 september 2 routes : één van 27 km en één van 50 km. De 50 km route start om 10.30 uur, heeft onderweg 2 verplichte rustposten en gaat langs het gehele traject. De 27 km start om 13.00 uur, heeft één verplichte rustpost één doorsteppost en laat het traject deels zien. Beide afstanden starten en finishen bij sporthal De Slagen Gaard 2 te Waalwijk op Landgoed Driessen. Aan de finish is er voor iedere deelnemer een echte blijvende herinnering aan deze 11e step-fietstoertocht van Stepteam Brabantsbont Sprang-Capelle.

Voor deelname aan deze 11e step-fietstoertocht Stepteam Brabantsbont schrijft u zich in via www.stepteambrabantsbont.nl onder de knop “inschrijven activiteiten” het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 is inclusief herinnering, consumptie en een beschuit met aardbeien bij aanmelding op de startdag.